Melon Bread vagyis dinnyés kenyér amit Shana
szinte állandóan eszik az animében.Ez egy fajta
japán pésütemény.Szóval ezt el is készíthetitek itt
a recept amit a googleben találtam:
Tészta:
1 csomag száraz élesztő (vagy félcsomag rendes élesztő)
3/4 bögrényi meleg víz(száraz esetén)/tej
(rendes élesztő esetén + 1 kis cukor)
3/4 bögrényi cukor
3 evőkanál olvasztott vaj/margarin
2 felvert tojás
fél evőkanál só
3,5 bögrényi liszt.
Topping
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 teáskanál fahéj
egy csipetnyi só
1/2 bögre vaj/margarin
1 tojássárgája
Elkészítés
Élesztőt hagyjuk 5 percig a meleg vízben/tejben, amíg szépen fel nem jön.
Egy nagy keverőtálba rakjuk a következő hozzávalókat:
cukor, olvasztott vaj/margarin, 2 felvert tojás, só, majd öntsük hozzá
az élesztőt. Elektromos habkeverővel addig verjük max. fokozaton, amíg
egyenletes massza nem lesz belőle.
Majd add hozzá a lisztet szépen fokozatosan, amíg sima ragacsos tésztát
nem kapsz. Ki lisztezett edényben hagyd kelni a tésztát 1-1,5 órányit, amíg
a duplájára nem dagad a tészta.
Vedd ki, lisztes felületen verd meg, csapd szét, nyújtsd ki (kb. 2-3 perc)
amíg a tészta elasztikus nem lesz, majd formálj belőle kb. 18 gombócot.
2 inchnyi távolságban helyezd el őket kivajazott és lisztezett tepsiben
(geerpapír is jó). Kicsit lapítsd meg mindegyik gombóckát.
Topping
A cukrot, lisztet, fahéjat, sót rakd 1 kisebb keverőtálba, s majd vagdosd
bele a vajat, tésztakeverővel (robotgép hullámos pálcikája) keverd össze,
amíg egyenletes masszát nem kapsz. Tojássárgáját keverd bele.
Majd ebből is formázz 18 gombócot, lisztes felületen 1 spatula
segítségével lapítsd ki (az átmérője legyen kb 3inch), majd
ezeket helyezd a 18 tésztagombóc tetejére.
A japánok ilyenkor bebarázdázzák a tetejét 1 fémspatula segítségével,
ezért hívják melon pan-nak. Szépen takard le megint az egész
tepsi tartalmát, s hagyd kelni 30 percet (vagy amíg megint a duplájára nem dagad).
250C° fokon süsd kb .10 percig, vagy amíg enyhén meg nem barnul.
|